AZC Basisschool Prinsenbos

Basisschool Prinsenbos is een dependance van obs De Wildschut. Beide scholen horen bij Stichting Tangent. Tangent is een bestuursorganisatie voor primair onderwijs met meer dan 500 samenwerkers. Tangent heeft 17 locaties in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Goirle en Gilze-Rijen.

Basisschool Prinsenbos is een school gelegen op het AZC in Gilze. We werken met een gedreven team met diverse specialisten en geven onderwijs aan kinderen die op het asielzoekerscentrum verblijven. Daarnaast geven we onderwijs aan kinderen die als nieuwkomers in onze regio zijn komen wonen. De verblijfsduur van kinderen op onze school is wisselend, de afkomst van de kinderen die onze school bezoeken is zeer divers evenals de redenen waarom ze zijn gevlucht. Voor de kinderen is de school een fijne plaats waar ze leeftijdsgenoten ontmoeten en vooral ook veel kunnen gaan leren.

De kernwaarden van onze school zijn veiligheid & vertrouwen, samen betrokken en groeien & bloeien. Het leren van de Nederlandse taal staat centraal in ons onderwijs. Dat kan pas als kinderen zich veilig voelen.
Dat zijn ook onze belangrijkste uitgangspunten van het onderwijs op basisschool Prinsenbos; veiligheid en taalontwikkeling.

Wilt u meer weten over onze mooie school? Dit zijn onze contactgegevens:
Locatiedirecteur: Kristel Borghs
kristel.borghs@tangent.nl


AZC Basisschool Prinsenbos
www.basisschoolprinsenbos.nl 
Prinsenbos 26
5126 ND Gilze
Tel.: 0161-456136
Brinnummer Prinsenbos: 06CS01